Klubbmötet 29/5-2013

Jag vill bara tacka alla medlemmar för ett väldigt bra klubbmöte med bra uppslutning. Har börjat fundera på hur vi ska toppa detta till hösten? Förslag mottages tacksamt på aktiviteter vi kan ha på våra klubbmöten.

Vi började vårt klubbmöte med att Elisabeth Kytler från Habo BK visade Heel work och Freestyle med sin Mittelspez Palle:

7D1_2498

7D1_2492

7D1_2485
Elisabeth Kytler & Palle

Det var trevligt att se hur kul man kunde ha med hund och hur samarbetsvillig hennes spets var inför alla uppgifter. Finns intresse för någon typ av kurs kan vi säkert fråga Elisabeth om hon skulle vara intresserad.

7D1_2514
Marie Louise & Spicy

Sen visade Marie Louise delar av brukslydnaden med sin Spicy. De tävlar både i lydnad och i bruks, men Marie Louise föredrar brukset, som de har kommit upp i elitnivå i. (Spicy själv föredrar agility).

Spicy klarade stegen galant, visade kryp och avslutade med ett skall.

7D1_2504

Sen var det Christina och Cassies tur som visade bitar ut lydnadens elit-klass. De visade rutan, fjärrdirigering och dirigeringsapportering. Bibbi ställde upp som ”tävlingsledare” för både Christina och Marie Louise, vilket gav det hela en tävlingskänsla.7D1_2523
Christina & Cassie

7D1_2518

Agility stod härnäst på programmet Petra och Pysen visade en kort agilitybana medan Mikael berättade om Agilityn. Sen visade Stina och Flisan samma bana. Det gick undan, det är lätt att se att hundarna, förarna med för den delen, uppskattar agility.

7D1_2524

7D1_2535
Stina & Flisan

Sen pratade Ann-Sofie om vår tjänstehundssektor, hur hundarna tränas och vad det innebär att vara tjänstehund.

Under hela tiden var Michael på plats med sin kamera.

Efter dessa uppvisningar i solsken, så vi hade tur med vädret också, så gick vi in för fika och mötesförhandlingar. Iréne imponerade med hembakat till fikat och själva mötet flöt på fint.

Vi har många bra ekipage i klubben, det är kul att kunna få visa upp dem på det här viset. Vill tipsa om att vi i helgen, den 2:a juni har elittävling på klubben, kom och titta på hundar i elitklass.

7D1_2476

Eller varför inte hjälpa till? Att gå spår är lärorikt och kul också ett sätt att själv börja med spår. E-posta någon i tävlingssektorn om du kan tänka dig hjälpa till.

Jag vill också påminna om att vi har en stor agilitytävling 3-4 aug, där går det också åt folk. Prata med eller e-posta Stina på agilitysektorn.

Sist får jag önska alla en trevlig sommar.

Åsa Lindfors
Ordf. Nässjö BK